iPhone’da Whatsapp Koyu Mod (Gece Modu) Nasıl Yapılır / Açılır ?

Whatsapp koyu mod (dark mode) nasıl açılır ? iPhone’da Whatsapp koyu mod nasıl yapılır ? Whatsapp siyah görünüm (gece modu) özelliği nasıl açılır ? Bu yazımızda sizlere iPhone’da Whatsapp uygulamasının koyu mod özelliğinin nasıl aktif hale getirildiğini gösterdik. İşte detaylar.. 

Son zamanlarda bir hayli popüler olan KOYU MOD (Dark Mode) özelliği iPhone için Whatsapp uygulamasına geldi. App Store’da yayınlanan Whatsapp’ın yeni sürümü olan 2.20.30 sürümü ile artık iPhone modellerinde Whatsapp’ı koyu bir görünümde kullanabilirsiniz.

Günümüzde bir çok uygulamada yer alan bu özelliğin yakın bir zaman da iPhone cihazları içinde yayınlanması bekleniyordu. iPhone kullanıcılarının uzun süredir beklediği Whatsapp koyu mod özelliği nihayet geldi. Koyu mod (dark mode) özelliğini destekleyen Whatsapp güncellemesi App Store’da iPhone kullanıcıları için yayınlandı.

İlgili güncelleme ile birlikte gelen Koyu Mod özelliğini yalnızca iOS 13 sürümüne sahip iPhone kullanıcıları kullanabiliyor.

Whatsapp koyu modu nasıl aktif hale getiriliyor? 

Whatsapp uygulamasını koyu mod seçeneğinde kullanmanız için; iPhone cihazınızın iOS 13 sürümüne sahip olması ve Whatsapp uygulamasını en güncel sürümü olan 2.20.30 sürümüne güncellemeniz gerekmektedir.

İlgili güncellemeleri yaptıktan sonra Whatsapp uygulamasını koyu mod seçeneğinde kullanmak için tek yapmanız gereken iPhone cihazınızın koyu mod özelliğini aktif etmek.

Whatsapp uygulamasını koyu bir görünümde kullanabilmek için; cihazınızın koyu mod seçeneğinin aktif olması gerekmektedir. Şu an itibariyle Whatsapp uygulaması içinden Whatsapp uygulamasını koyu ya da açık bir görünüme kavuşturma imkanı ne yazık ki bulunmamaktadır.

Gelen güncelleme kullanıcılara cihazlarının koyu mod seçeneğinde olması halinde Whatsapp uygulamasının da koyu mod seçeneğinde kullanılmasına olanak tanıyor. Belki ilerleyen günlerde yeni bir güncelleme ile bu özelliğin uygulama içinden bu ayarlanmasına olanak tanınabilir.

İlgili güncellemeler yapıldıktan sonra Whatsapp’ın görünümü tamamen siyah bir görünüme kavuşmaktadır. Bu özellik, uygulamayı oldukça sık kullananlar ve daha çok gece ya da karanlık ortamlarda kullananlar tarafından oldukça sık tercih edilmekte ve beğenilmektedir.

iPHONE KOYU MODU NASIL AKTİF HALE GETİRİLİR ? 

iPhone cihazınızda koyu mod özelliğini aktif hale getirme işlemi şu şekilde yapılmaktadır;

”Ayarlar – Ekran ve parlaklık – Görünüş – Koyu” 

Dilerseniz ”BURADAN” iPhone’da koyu mod özelliğinin nasıl aktif hale getirildiğini daha detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

”Bu yazımızda sizlere iPhone için gelen Whatsapp’ın koyu mod özelliğinin nasıl aktif hale getirildiğini anlattık. Konu ile ilgili tüm teknik soru ve sorunlarınızı bizlere aşağıdan ‘yorumlar‘ kısmından belirtebilirsiniz.”

TeknoAjan.com | Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.