Instagram’a Silinen Gönderileri Geri Getirme (Kurtarma) Özelliği Geldi !

Günümüzün en popüler sosyal medya ağlarından biri olan Instagram’a yeni bir özellik daha geldi. Instagram’ın uygulamasına yapmış olduğu son güncelleme ile birlikte uygulamaya silinen gönderileri geri getirme (kurtarma) özelliği getirildi.

Instagram kullanıcılarına çeşitli nedenler ile silinmiş olan gönderilerin 30 gün süre içerisinde hesaplarına yeni geri yükleme imkanı getirdi.

Instagram’da kullanıcılar daha önce sildikleri bazı gönderiler için pişmanlık duyabiliyor. Bu sebeple kullanıcılar fotoğraflarını bir şekilde geri getirmek istiyorlar. Ancak Instagram’da silinen fotoğraflar ne yazık ki geri getirilemiyor. (-du…)

Instagram’da kullanıcılar sildikleri fotoğrafları bu zamana kadar geri getiremiyordu. Instagram’ın yapmış olduğu son güncelleme ile birlikte artık kullanıcılar isteyerek sildikleri ya da istemeyerek silinen fotoğraflarını geri getirilebilecek.

Kullanıcılar Instagram’a yeni getirilen bu özellikle ile silinen fotoğraflarını kurtarabilecek. Instagram’da silinen bu fotoğraflara ‘Son Silinenler (Recently Deleted)’ başlığı altından erişilebilecek.

Özellikle son zamanlarda günümüz internet dünyasında internet korsanları tarafından oldukça sık yapılan sosyal medya hesaplarına saldırılar sebebiyle bir çok Instagram kullanıcısı hesaplarındaki fotoğrafları kaybedebiliyordu.

Artık bu özellik sayesinde hesaplarına yeniden erişebilen kullancılar internet korsanları tarafından silinmiş olan bu fotoğraflarını kurtarabilecek.

Fotoğraflar 30 gün süresi boyunca geri yüklenebilecek !

Instagram’a gelen bu özellik ile birlikte kullanıcılar 30 gün süresi zarfında daha önce silinen fotoğraflarını kurtarabilecek. Yani bu özellik ile fotoğrafınızı kurtarabilmeniz için fotoğrafın silinme tarihinden sonra 30 gün süre boyunca süreniz olacak. 30 gün içerisinde kurtarılmayan fotoğraflar artık bir daha hiç bir şekilde kurtarılamayacak.

Fotoğraflar nereden, nasıl geri getirilebilecek ?

Instagram’da silinen gönderiler, uygulama içerisinde ”Ayarlar” kısmından kurtarılabilecek.

Instagram’da silinen gönderilerinizi geri getirmek (kurtarmak) için; ilk olarak ”Ayarlar” kısmına gidin. Ardından ayarlar kısmında yer alan seçeneklerden ”Hesap” seçeneğine dokunun ve karşınıza gelecek olan sayfadan ”Son Silinenler” seçeneğine gidin.

NOT: İlgili özelliği kullanabilmeniz için cihazınızda uygulamanın son sürüm güncellemesine sahip olmanız gerekmektedir. Uygulamayı cihazınızın uygulama marketi (AppStore, Google Play Store vs.) üzerinden güncelleyebilirsiniz. 

”Instagram’a yeni gelen bu özellik hakkındaki görüşleriniz neler? Instagram’ın silinen fotoğrafları geri getirme özelliği hakkındaki görüşlerinizi aşağıdan ‘yorumlar‘ kısmından belirtebilirsiniz.”

TeknoAjan.com | Teknoloji Ajanınız.