2021 Yılının İlk Çeyreğinde En Çok Satan Telefonlar Belli Oldu !

2021 yılının ilk çeyreğinde en çok satan akıllı telefon markaları belli oldu. Canalys araştırma şirketi, yılın ilk çeyreğinde en çok satış yapan akıllı telefon markalarını açıkladı.

Araştırma şirketi Canalys, yılın her çeyreğinde olduğu gibi bu yılında (2021) ilk çeyreğinde akıllı telefon piyasasında yaşananları bir rapor halinde yayımladı.

Yayımlanan rapora göre, 2021 yılının ilk çeyreğinde akıllı telefon satışlarında geçtiğimiz yıla oranla büyük bir yükseliş oldu. Yılın ilk çeyreğinde toplamda 347 milyon adet akıllı telefon satışı yapıldı.

Bu rakam 2020 yılına göre kıyaslandığında piyasada %27 gibi yüksek bir oranda artış yaşanmış gözüküyor.

Akıllı telefon satışlarında yaşanan bu büyük artışın, tüm dünyayı etkisi altına alan Korona-virüs salgını sebebiyle yaşandığı hem araştırma şirketi hem de teknoloji dünyasındaki uzman kişiler tarafından tahmin ediliyor.

Yılının ilk çeyreğinde en çok satış yapan şirket, ”Samsung” oldu !

Rapora göre, 2021 yılının ilk çeyreğinde en çok satışı yapan şirket, ”Samsung” oldu. Samsung, yılın ilk çeyreğinde toplamda 76.5 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Şirket gerçekleştirmiş olduğu bu satış rakamıyla birlikte akıllı telefon pazarının %22’lik kısmına sahiplik ediniyor.

Raporda yer alan tabloda ikinci sıraya baktığımızda ise karşımıza ”Apple” çıkıyor. Apple, yılın ilk çeyreğinde toplamda 52.4 milyon satış gerçekleştirmiş durumda. Apple, bu rakam ile birlikte akıllı telefon pazarının %15’lik kısmında sahiplik ediniyor.

Listede 3. sırada ise satış rakamı ile Apple’a oldukça çok yaklaşmış olan ”Xiaomi” bulunuyor. Xiaomi’nin ise piyasadaki hakimiyet oranı %14 seviyesinde.

Oppo ve Vivo listede ilk 5’te yer alıyor !

Canalys’in raporunda listede ilk 5 içinde ”Oppo” ve ”Vivo” akıllı telefon markaları yer alıyor. Oppo yılın ilk çeyreğinde 37.6 milyon satış ile %11 ve Vivo 36 milyon satış ile pazarın %10’luk kısmına sahiplik ediniyor.

TeknoAjan.com | Teknoloji Ajanınız.