Instagram Sessiz Mesaj Gönderme

Instagram’da Sessiz (Bildirimsiz) Mesaj Nasıl Gönderilir?

Instagram sessiz mesaj (DM) nasıl gönderilir? Instagram’da karşı tarafa bildirim gitmeden mesaj nasıl atılır? Bu yazımızda sizlere Instagram’da sessiz bir diğer deyişle bildirimsiz mesaj gönderme işleminin nereden, nasıl yapıldığını adım adım gösterdik. İşte detaylar…

Günümüzün en popüler sosyal medya ağı olan Instagram, uygulaması içerisinde kullanıcılarına bir çok özellik ve imkanı sunmaya devam ediyor. Instagram uygulamasına getirmiş olduğu her yeni güncelleme ile birlikte her geçen gün uygulamasına yeni yeni özellikler ve imkanlar katmaya devam ediyor.

Bizde her zaman olduğu gibi Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu bu özelliklerin nereden, nasıl yapıldığını sizlere göstermeye devam ediyoruz. Bu yazımızda da yine Instagram’ın kullanıcılarına sunduğu bu imkanlardan birinden bahsettik ve bunu nasıl kullanabileceğinizi sizlere gösterdik.

Bu yazımızda sizlere Instagram’ın uygulamasında kullanıcılarına sunmuş olduğu imkanlardan biri olan Instagram’da ”Sessiz mesaj gönderme” imkanını gösterdik.

Instagram’da kullanıcılar Instagram’daki arkadaşlarına, takipçilerine ve neredeyse bütün Instagram kullanıcılarına DM üzerinden mesajlar gönderebiliyor.

Instagram’ın DM özelliği sayesinde kullanıcılar buradan istedikleri kişilere mesaj, görsel, video ve dosya gibi bir çok ileti paylaşımında bulunabiliyor.

Dünyanın her yerinde, milyonlarca insan bu platformda tanıdığı, tanımadığı birçok kişiden ileti alıyor ve sohbet ediyor. Instagram’da standart bir kullanıcıya gün içerisinde, hatta geceleri hiç olmadık saatlerde onlarca mesaj bildirimi gelebiliyor. Hal böyle olunca da bazen bazı kullanıcılar bu durumdan bunalabiliyor.

Bu gibi durumlarda da tek çare, belirli kişileri Instagram’da sessiz durumuna getirmek ya da tüm Instagram bildirimlerini kapatmak oluyor. Ancak birçok kullanıcı bu imkanları uygulamada kullanmayı tercih etmiyor. Tamamen karşı tarafın düşüncesine bırakıyor.

Bir nevi ”Gecenin 3’ünde de bir zahmet çok önemli değilse bir sürü mesaj atmayın!” diyor kullanıcı. Ancak kullanıcı dediğiyle kalıyor genelde.

Gecenin bir yarısı gelen mesajlar belki de uykunuzun en güzel yerinde sizlere bir kabus gibi düşüyor.

Tabi unutmamak gerek herkes bir değil.

Artık düşünceli insanlar yok denecek kadar az deseler de onlar hep var, hep de var olacaklar.

Her ne kadar ‘Goethe‘ ”Dünya hassas kalpler için bir cehennemdir” diyerek belki de doğru bir söz söylemiş olsa da bazı noktalarda hassas olmak güzeldir. Bunun güzelliğini bilmekse daha güzeldir.

Sonuç olarak düşünceli insanlar her yerde varlar. Buradasınız ve muhtemelen sizde onlardan birisisiniz. Son olarak da ”İyi olmak için zaman, iyilik içinse imkan her daim vardır” diyerek konuyu bağlayalım ve Instagram’ın hassas kalpler için sunduğu özelliğe göz atalım.

Instagram düşünceli kullanıcılar için bir imkanı uygulamasında kullanıcılarına sunuyor.

Instagram kullanıcılarına DM üzerinden sessiz mesaj gönderme imkanını sunuyor. Kullanıcılar böylelikle karşı tarafa bildirim gitmeden, onları rahatsız etmeden diledikleri gibi mesajlar gönderebiliyor.

Üstelik bu işlem herhangi bir özel ayarlama gerektirmeden sadece sohbet penceresinde yazılacak bir kelime ile uygulanabiliyor.

Oldukça basit bir şekilde yapılan Instagram’da sessiz mesaj gönderme imkanını sizde dilediğiniz zaman, dilediğiniz kullanıcı ile olan sohbet pencerenizde uygulayabilirsiniz.

Peki Instagram’da sessiz mesaj nasıl gönderiliyor? Instagram’da karşı tarafa bildirim gitmeden mesaj nasıl atılıyor? Kullanıcılar Instagram’da karşı tarafa bildirim gitmeden diledikleri gibi mesaj gönderebiliyor.Sizde Instagram’da herhangi bir kullanıcıya sessiz mesaj göndermek istiyorsanız; aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayın. 

Instagram’da Sessiz (Bildirimsiz) Mesaj Nasıl Gönderilir?

Instagram’da herhangi bir kullanıcıya sessiz yani bildirimsiz mesaj göndermek için;

1- Cihazınızda Instagram uygulamasını açın.

2- Ardından mesajlar kısmına gidin.

3- Sessiz mesaj göndermek istediğiniz kişinin üzerine dokunarak görüşme penceresini açın.

3- Sonra ilgili kullanıcıya sessiz mesaj göndermek için ”Mesaj yaz…” kısmına dokunun ve açılan klavye üzerinden ”/silent” yazın.

*Not: Bu işlemi uygularken ”/silent” yazısını yazarken sohbet penceresinde üst kısımda ”Bildirim göndermeden mesaj gönder” yazısınında belirdiğini göreceksiniz. Ayrıca bu işlemin ”/silent” haricinde ”@silent” şeklinde de uygulanabildiğini belirtelim.

4- Daha sonra ”/silent” yazısının hemen ardından bir boşluk bırakıp dilediğiniz metin içeriğini yazın.

5- Ardından mesajınızı göndermek için ”Gönder” butonuna dokunun.

Bu adımların sonunda ilgili iletiniz karşı tarafa bildirim gitmeden iletilmiş olacaktır. İlgili kişi bu mesajdan bildirim almadığı için o sıra uygulama içinde değilse, daha sonra Instagram uygulamasına girdiğinde bu mesajı fark edecektir.

*Not: Ayrıca ilgili mesajın iletildiği kişi bu mesajın sessiz bir şekilde gönderildiğini yine mesajın başında koymuş olduğunuz ”/silent” yazısını görerek anlayacaktır.

İşlem bu kadar basit.

Bu yazımızda sizlere Instagram’da sessiz mesaj gönderme işleminin nereden, nasıl yapıldığını adım adım gösterdik. Konuyla ilgili tüm teknik sorularınızı veya sorunlarınızı aşağıdaki “yorumlar” bölümünden bize iletebilirsiniz.

TeknoAjan.com | Teknoloji Ajanınız…