iPad’e Usb Bellek, Hard Disk Nasıl Takılır ?

iPad’e USB bellek nasıl bağlanır ? iPad’e hard disk nasıl bağlanır ? iPad’e flash bellek nasıl takılır ? iPad’e harici disk nasıl takılır ? Bu yazımızda sizlere iPad cihazlarına nasıl harici bellek bağlanabileceğini gösterdik. İşte detaylar.. 

iPad kullanıcıları cihazlarına dilerlerse USB flash bellek veya Hard Disk gibi harici depolama birimlerini bağlayabilmektedir. Ancak iPad cihazlarında USB-C girişi olmasından ötürü bu cihazların bağlantısı direkt olarak yapılmamaktadır. Her ne kadar artık günümüzde bir çok ürün USB-C girişine yavaş yavaş geçiş yapıyor olsa da hala bir çok ürün standart dile tabir ettiğimiz USB girişine sahip.

Bu sebeple iPad kullanıcıları cihazlarına USB girişine sahip harici depolama birimlerini bağlamak için farklı yöntemler kullanmaktadır. Bunun de en pratik ve doğru olanı ise USB dönüştürücü satın almaktan geçmektedir..

Yani iPad kullanıcıları satın alacakları bir dönüştürücü ile iPad’lerine harici depolama birimlerini pratik bir şekilde bağlayabiliyor ve bunlara hızlı bir şekilde erişim sağlayıp, kullanabiliyor.

Peki USB dönüştürücü nereden, nasıl alınır ? USB dönüştürücü ile iPad arasında bağlantı nasıl kurulur ? iPad’e bağlanan harici sürücüdeki dosyalara nasıl erişilir ? İşte tüm bu sorularınızın yanıtı..

iPad’e Flash Disk & Hard Disk Nasıl Bağlanır ? 

Apple iPad cihazınıza USB bellek veya Hard Disk gibi harici bir bellek takmak istiyorsanız, iPad cihazınıza bir dönüştürücü almanız gerekmektedir.

iPad cihazınıza takacağınız almış olduğunuz bu USB dönüştürücü ile birlikte artık destekleyen tüm harici depolama birimlerine (flash bellek, hard disk vs..) iPad cihazınız üzerinden erişebilirsiniz.

Bu dönüştürücüye internet üzerinden sanal mağazalardan veya tüm teknoloji mağazalardan (Teknosa, Media Markt, Vatan Bilgisayar vs..) edinebilirsiniz. İlgili dönüştürücünün piyasadaki ortalama fiyatı ise 50 TL civarında seyretmektedir. Öneri niteliğinde bir örnek verecek olursak, HP’nin gayet başarılı olan, istenileni veren USB dönüştürücüsü 39 TL etiketiyle bir çok teknoloji mağazada yer almaktadır.

NOT: İlgili dönüştürücüyü satın alırken iPad modelinizin girişine göre doğru olmasına dikkat edin.

iPad’e USB bellek bağlandıktan sonra dosyalarıma nereden, nasıl erişebilirim ?

iPad cihazınıza USB belleğinizi ya da hard diskinizi bağladıktan sonra ilgili depolama birimine erişmek için; 

1- İlk olarak iPAD cihazınızda yer alan ”DOSYALAR” uygulamasını açın.

2- Dosyalar uygulamasında yer alan konumlar kısmından bağlamış olduğunuz depolama biriminin üzerine dokunun.

Ardından ilgili depolama birimine erişim sağlanacak ve burada yer alan tüm dosyalarınız karşınıza çıkacaktır. Buradan tüm dosyalarınıza erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu kısımda dilerseniz depolama biriminiz üzerinde yer alan dosyalarda silme, kopyalama, taşıma, iletme gibi işlemleri uygulayabilirsiniz.

İŞLEM BU KADAR BASİT.

”Bu yazımızda sizlere Apple iPad cihazlarında harici bellek bağlantısının nasıl yapıldığını gösterdik. Konu ile ilgili tüm teknik soru veya sorunlarınızı bizlere aşağıdan ‘yorumlar‘ kısmından belirtebilirsiniz.”

TeknoAjan.com | Teknoloji Ajanınız.