iPhone cihazı nereden sıfırlanır ? iPhone cihazı nasıl sıfırlanır? iPhone’da sıfırlama işlemi nasıl yapılır ? Bu yazımızda sizlere Apple iPhone cihazlarının nereden, nasıl sıfırlanabileceğini gösterdik. İşte detaylar..

iPhone kullanıcıları cihazlarını dilerlerse bir kaç adım yoluyla tamamen sıfırlayabiliyor. İlgili işlemi uygulayan kullanıcıların iPhone cihazları fabrika ayarlarına geri dönüyor. Böylelikle kullanıcının cihazından tüm kişisel veriler ve kullanmış olduğu ayarlar siliniyor yani sıfırlanıyor.

Özellikle iPhone cihazlarını satmak isteyen veya teknik servise göndermek zorunda olan kullanıcılar bu işlemi kendi kişisel verilerinin gizliliği ve güvenliği için genellikle uyguluyor.

Oldukça basit bir kaç adım ile yapılan bu iPhone sıfırlama işlemi ile sizde cihazınızı dilediğiniz zaman ihtiyaç halinde sıfırlayabilir ve cihazınızı ilk satın alındığı, kurulumu yapılmamış haline geri getirebilirsiniz.

Yalnız bu işlemi uyguladığınızda yukarıda da belirttiğimiz üzere cihazınız sıfırlanmaktadır. Yani cihazınızdaki tüm verileriniz (fotoğraf, rehber, mesajlar, uygulamalar vs..) silinmektedir. Bu verilerin silinmesini istemiyorsanız işlemi uygulamadan önce yedek almanız gerekmektedir.

Peki bu işlem nereden, nasıl yapılıyor ? iPhone sıfırlama işlemi cihazların ayarlar kısmından bir kaç adım yoluyla basit bir şekilde yapılmaktadır. Aşağıda belirttiğimiz adımları sırasıyla uygulayarak iPhone cihazınızı pratik bir şekilde sıfırlayabilirsiniz.

iPHONE CİHAZI NASIL SIFIRLANIR ? 

iPhone cihazınızı sıfırlamak için;

1- İlk olarak cihazınızda ”AYARLAR” kısmına gidin.

2- Ayarlar sayfasında yer alan seçeneklerden ”GENEL” kısmına gidin.

3- Genel ayarları sayfasının en sonuna gidin ve burada yer alan ”SIFIRLA” yazısına dokunun.

4- Daha sonra sıfırılama seçenekleri sayfasında cihazınızı tamamen sıfırlamak (fabrika ayarlarına geri getirmek) için;  ”Tüm içerikleri ve ayarları sil” seçeneğine dokunun.

5- Ardından sizden varsa cihazınızın parolası ve Apple kimliği şifreniz istenecektir. Bunları sırasıyla ilgili kısımlara girerek sıfırlama işlemini tamamlayın.

Bu adımların sonunda sıfırlama işleminiz başlayacak ve kısa bir süre içerisinde de cihazınız ilk aldığını günkü ayarlarına (fabrika ayarlarına) dönecektir.

İŞLEM BU KADAR BASİT.

NOT: İlgili işlemi uyguladığınızda cihazınız komple sıfırlanacaktır. Tüm kişisel verileriniz ve ayarlarınız silinecektir. Bu bilgilerinizin silinmemesi için iCloud hesabınıza ya da farklı bir yere tüm bilgilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Ayrıca ilgili işlemi uygularken cihazınızın şarj seviyesine dikkat etmenizde yarar var.

”Bu yazımızda sizlere iPhone cihazlarında sıfırlama işleminin nereden, nasıl yapıldığını gösterdik. Konu ile ilgili tüm teknik soru veya sorunlarınızı bizlere aşağıdan ‘yorumlar‘ kısmından belirtebilirsiniz.”

TeknoAjan.com | Teknoloji Ajanınız


İlgili Yazılar

Yorum Yazın

Email adresiniz yayınlanmayacak.