Google, Anında Arama Özelliğini Kaldırıyor !

Google, geçtiğimiz iki haftadır üzerinde durduğu ve çalışmalar yaptığı Google Arama Motorunda kullanılan ”Instant Search” özelliğini yani ”Anında Arama Özelliği”  ‘ni kaldırmayı planlıyor.

Geçtiğimiz 2 sene öncede bu konu hakkında çalışmalar yürüten Google, bu sefer bu uygulamayı kaldırmakta bir hayli ciddi gözüküyor.

Teknoloji devinin bu yeniliği teknoloji dünyasında uzmanlar tarafından farklı şekilde yorumlansa da ortak düşünce, Google’ın kullanıcıların arama yapmak için daha fazla zamanını harcayacağı.  Bu durum kullanıcıların canını bir hayli sıkacağa benziyor.

Google’ın konuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde:

”Google Instant’ı2010 yılında, kullanıcıların aradıkları bilgiye masaüstü cihazlardan aramalarını yazarken olabildiğince hızlı ulaşmasını sağlamak için piyasaya sürdük. O zamandan beri Google’da yapılan aramaların çoğu çok farklı veri, etkileşim ve ekran kısıtlamasına sahip olan mobilde gerçekleşti. Bu gerçeği bilerek Google Instant’ı ortadan kaldırdık, böylece aramayı tüm cihazlarda daha hızlı ve akıcı yapmaya odaklanabiliriz.”

Peki ya bu ”Instant Search Özelliği” Nedir ?  

Google Instant Search, (Google Anında Arama) arama sonuçlarını siz arama terimini yazarken gösteren bir arama özelliğidir. Daha iyi arama sonuçlarını daha hızlı almanıza yardımcı olmak için kullanılır.

TeknoAjan.com