15 Yıllık Macera Sona Erdi ! | Twitter Ceo’su İstifa Etti !

Twitter CEO’su istifa etti ! 

Twitter CEO’su Jack Dorsey, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

Uzun zamandır şirketin CEO’su olarak görev yapan ve aynı zamanda Biz Stone, Evan Williams ve Noah Glass ile birlikte Twitter’ın dört kurucu ortağından biri olan Jack Dorsey istifa etti.

45 Yaşındaki yazılımcı ve iş adamı, Twitter hesabında paylaştığı mektubunda şirketten ayrılma kararının kendisine ait olduğunu ve ayrıldığı için hem çok üzgün hem de çok mutlu olduğunu belirtti. 

15 senelik CEO’luk macerasını tamamlayan Dorsey, geçtiğimiz günlerde paylaşmış olduğu bir Twitter mesajında da “Twitter’ı seviyorum” demişti.

Twitter, Dorsey’in istifasının ardından şirketin başına CEO olarak yine uzun yıllardır şirketin içerisinde yer alan ve şirketin teknoloji sorumlusu olan Parag Agrawal’ın geçeceğini açıkladı.

2011 yılında Twitter ailesine katılan Agrawal, 2017 yılından bu yana Twitter’ın teknolojiden sorumlu başkanlığını yürütüyordu.

Şirketin Hisseleri Fırladı !

Twitter’ın Ceo’su Dorsey’nin görevden ayrılacağı haberlerinin yayılması sonrası Twitter hisseleri yüzde 10 değer kazandı. Dorsey’in aynı zamanda CEO’su olduğu bir diğer şirket olan dijital ödeme firması Square Inc’in hisseleri de yüzde 3 arttı.

Bunun üzerine Nasdaq Borsası’nda Twitter hisseleriyle ilgili işlemler geçici olarak askıya alındı.

TeknoAjan.com | Teknoloji Ajanınız.