Korona virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Tüm dünya da herkes virüs salgınından korunmak için bazı önemler almaya devam ediyor. İnsanların virüs salgınından korunmak için aldığı önemlerinde en başında günlük hayatta en çok kullanılan telefonların temizliği geliyor. Peki akıllı telefonlarımızı nasıl temizlemeliyiz ? İşte detaylar..
Korona virüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor. Tüm dünya da tüm kuruluşlar ve insanlar virüsten korunma babında bir çok önem alıyor ve almaya devam ediyor.
Virüsten korunmak için temizliğe oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle günlük hayatta en çok temas ettiğimiz şeylerin temizliğine daha çok dikkat etmemiz gerekiyor.
Günümüzde ise artan teknoloji ve internet bağımlılığı ile birlikte bir ihtiyaç haline de gelen akıllı telefonlar bizler için büyük bir tehdit oluşturuyor.
Uzmanlar günlük hayatta insanların en çok temas ettikleri para ve cep telefonlarının bir çok bakteri vb. şeyleri taşıdığını belirtiyor. Bu sebeple de özellikle her an temas ettiğimiz bu akıllı telefonların mümkün olduğunca sık bir şekilde temizlenmesi önerisinde bulunuyor.
Bir çok akıllı telefon kullanıcısı da uzmanların bu önerisini son günlerde oldukça sık uyguluyor. Ancak oldukça hassas olabilen akıllı telefonlarımızın temizliğine de biraz dikkat etmemiz gerekiyor.
Günümüzde bir çok kullanıcı akıllı telefonlarını temizlerken ekranların çizmesi veya cihazların içine (hoparlör, mikrofon ya da giriş bölümlerine) su kaçması durumlarında cihazlarında arızalar yaşayabiliyor.
Bu sebeple akıllı telefonların nasıl temizlenmesi gerektiğine dair bazı püf noktaları sizlere sunduk. Şimdi hep birlikte akıllı telefonların nasıl temizlenmesi gerektiğine aşağıdan bakalım.
AKILLI TELEFONLAR NASIL TEMİZLENİR ?
Akıllı telefonlar suya ya da çizilmelere karşı oldukça hassas olduğundan ötürü temizleme konusunda oldukça dikkatli olmamız gerekiyor. Her ne kadar günümüzde bir çok telefon su geçirmez özelliğine sahip olsa da bu özelliği zamanla kaybetmeleri de mümkün. Bu sebeple akıllı telefon temizliği yaparken aşağıdaki adımları uygulamayı tercih etmenizde yarar var.
1- Akıllı telefonunuzu temizlemek için; ilk olarak kapatmanız da yarar var. Tabi ki kapalı olan bu telefonunda şarj da olmaması gerekiyor.
Cihazınızı kapatın ve varsa kılıfını çıkartın.
2- Ardında temizleme işlemine başlayacağız. Ekranı ufakta olsa çizilmelere karşı korumak için mikrofiber bez kullanacağız.
Mikrofiber bezi, su ile hafif bir şekilde ıslatın ve bir miktar kimyasal içermeyen sabun türevleri maddeler dökün. (tercihen)
NOT: Mikrofiber bezin bir kısmını kuru, çok hafif nemli bırakın.
3- Mikrofiber bezi ıslatıp, hafif bir şekilde sabun sürdükten sonra telefonunuzu temizleme işlemine başlayın. Bezi hafifçe telefonunuzun ekranında gezdirin. Ardından telefonunuzun arka ve çerçeve kısımlarına doğru devam edin.
4- Son olarak temizleme yaptığımız kısımları yine mikrofiber bezimizin hafif nemli olan kuru kısmıyla tekrar üzerinde geçin. (Mümkünse başka temiz bir mikrofiber bez ile bu işlemi uygulayın.)
NOT: Bu işlemleri yaparken bezi çok fazla ıslak tutmayın ve su geçebilecek kısımların temizliği yapılırken daha hassas bir şekilde bu işlemi uygulayın.
Telefonumuzu temizleme işlemini tamamladık. Şimdi telefonumuzun kılıfının nasıl temizleneceğine aşağıdan bakalım.
TELEFON KILIFINI TEMİZLEMEYİ İHMAL ETMEYİN.
Günümüzde bir çok akıllı telefon kullanıcısı telefonlarını çizilmelere ve kırılmalara karşı korumak için kılıf kullanıyor. Telefonlarımızın dış yüzeyinin büyük bir çoğunluğunu kaplayan ve yüksek olasılıkla kalitesiz plastik maddelerden yapılmış olan bu kılıflar tam bir mikrop yuvası olabiliyor.
Bakteri ve virüslerin uzun süre yaşayabildiği plastik ortamlar, bizlerin sağlı için hiçte elverişli değil. Mümkün olduğunca plastik kılıflar yerine deri kılıfları tercih etmemizde yarar var.
Peki telefon kılıfı temizliği nasıl yapılır ?
Telefon kılıfınız deri bir kılıf ise; temizlik konusunda bir hayli hassas olmanızda yarar var. Çünkü deri kılıflar çok basit bir şekilde çizilme ve deride bozulmalar yaşayabiliyor. Bu kılıfların temizliğini yaparken aynı telefonunuzu temizlediğiniz şekilde hassas olmanız gerekiyor.
Deri kılıfları yine telefonumuzu temizlerken kullandığımız mikrofiber bezi kullanın ve telefon temizliğinde kullanılan aynı yöntemleri uygulayın. (Mümkün olduğunca çok az miktarda su kullanmayı tercih edin.)
Plastik kılıfları temizlemek için ise; temizlik konusunda çok hassas olmanız gerekmemektedir. Zaten maddi açıdan değeri oldukça düşük olan bu plastik kılıflar hem kalitesiz malzemeden yapılmakta hem de çabuk bir şekilde eskimektedir.
Bu plastik kılıfların temizliğini yine mikrofiber bez kullanarak yapabilirsiniz. Ancak mikrofiber beziniz yoksa normal bir kumaş parçası ile ya da toz bırakmayan peçete türevlerini kullanabilirsiniz. Hatta bu kılıfları lavaboda bol su ile de yıkayabilirsiniz.
Günümüzde bir çok plastik malzemeden yapılmış telefon kılıfına sahip olan kullanıcılar, bu kılıfları genellikle ıslak mendil ile temizliyor. Hatta şaka gibi bu kılıfları çamaşır suyunun içine bile atanlar var. Her ne kadar doğru olmasa da bakterilerden tam bir arınma metodu diyebiliriz 🙂
VİRÜSLERDEN KORUNMAK İÇİN ELLERİNİZİ BOL BOL YIKAMAYI DA UNUTMAYIN.
Akıllı telefonlarımızı gün içinde yanımızdan hiç ayırmıyoruz. Oldukça sık temas ettiğimiz akıllı telefonların temizliğine her ne kadar çok dikkat etsek de bu temizliği her an yapmamız mümkün değil. Bu sebeple ellerimizi oldukça sık, doğru bir şekilde yıkamaya dikkat etmemiz gerekiyor.
TeknoAjan.com | Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.