Huawei MateBook X Pro 2021, Ülkemizde Satışa Çıktı ! [Fiyatı ve Özellikleri]

Huawei’nin yeni üst düzey dizüstü bilgisayarı MateBook X Pro 2021, ülkemizde de satışa sunuldu. Üst düzey özellikleri ile dikkat çeken yeni model, oldukça yüksek bir fiyat etiketine sahip. İşte detaylar…

Çinli teknoloji devi Huawei’nin üst düzey özelliklere sahip olan yeni dizüstü bilgisayar modeli MateBook X Pro 2021, Türkiye’de satışa çıktı.

Özellikleri, ekranı ve tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Huawei MateBook X Pro, bu noktalarda oldukça başarılı bir model ile karşımıza çıkıyor. 

MateBook X Pro 2021, 3K çözünürlüğüne sahip olan FullView ekranı ile gözleri kamaştırıyor.

11. nesil Intel Core i7 işlemciye sahip olan MateBook X Pro 2021, yeni soğutma sistemi ile üstün bir performans sağlıyor. 

Yalnızca 14,6 mm inceliğine ve 1,33 kilogram ağırlığına sahip olan Huawei MateBook X Pro, zarif yapısıyla üstün bir taşınabilirlik özelliğine sahip. 

MateBook X Pro 2021 modeline depolama yönünden baktığımızda ise karşımıza iki farklı şeçenek çıkıyor. Huawei bu modelde kullanıcılarına tercihlerine göre, 512 GB ya da 1 TB’lık bir SSD sunuyor. 

Cihaz, 16 GB LPDDR4x RAM ile geliyor. 

Yeni modelde kamera ilginç bir konumda yer alıyor ! 

Cihazın hem en ilginç hemde en sıkıntı yaratabilecek değişikliğine de değinecek olursak, bu kesinlikle kameranın klavye kısmında yer alıyor olması olurdu. Oldu. 🙂 Huawei MateBook X Pro modelinde kamera alışık olduğumuzun aksine klavyede bir tuşun altına gizlenmiş durumda.

Huawei, kamerayı klavye kısmına yerleştirerek gizlilik konusunda hep bir paranoya sahip olan kullanıcıların kameraya etiket ve benzeri şeyleri yapıştırmasının önüne geçmek için böyle bir çözüm bulduklarını belirtti. 

Aslına bakacak olursak, her ne kadar doğru bir çözüm yolu olmuş gibi gözükse de kameranın aşağıda olması kullanım açısından kullanıcılara büyük bir sıkıntı yaşatabilir, yaşatacak.

HUAWEI MATEBOOK X PRO 2021 ÖZELLİKLERİ NEDİR ? 

  • Ekran: 13,9 inç, %91 ekran kasa oranı, 3K (3000×2000 piksel) çözünürlük, 450 nit parlaklık, dokunmatik panel.
  •  İşlemci: Intel Tiger Lake i7 
  •  Ekran kartı: Intel Irıs
  •  Hafıza: 16 GB RAM, 512 GB ya da 1 TB NVMe SSD 
  • Ram: 16 GB LPDDR4x

HUAWEI MATEBOOK X PRO 2021 FİYATI NEDİR ? 

Huawei MateBook X Pro 2021’in i7 işlemciye sahip olan versiyonu için; 17 bin 999 TL, i5 işlemciye sahip olan bir diğer versiyonu içinse; 15 bin 999 TL ödemeniz gerekiyor. İlgili fiyat etiketleri 512 GB dahili depolama alanı sunan modelleri için geçerlidir. Eğer 1 TB SSD’ye sahip modelleri satın almak isterseni bunun için ayrıca 1000 TL daha fark ödemeniz gerekmektedir. 

TeknoAjan.com | Teknoloji Ajanınız